CoCo

What you see isnt always what you get!

När är det akut?!

Kategori:

Under många år har jag lidit av ryggsmärtor. Och det går inte att sticka under stol med att det bara blivit värre med åldern. Numera har det gått så långt att jag faktiskt åkte ner och satte mig på i akuten i morse. Jag är inte den som springer på sjukhus och käkar piller hur som helst och för vad som helst. När jag bröt handen så blev jag ivägsläpad till sjukhuset för att kolla det emot min vilja för jag tycker det är vekt att söka hjälp.
Men nu som sagt har det gått så långt stt hag har konstant värk i ryggen, ut i höftena och ner i benen! Det påverkar mitt humör, men dessutom går det ut över mitt jobb och min ridning. Jag kan inte lyfta tunga föremål utan att göra 3000 ontgrimaser och aja mig samtidigt. Det är som att det är någon som hugger mig i ryggen med en kniv och i ett visst läge är så att de svartnar för ögonen av smärta.
Så efter många påtryckningar och jag själv insett att det inte funkar längre - hoppa jag in i bilen och åkte till akuten i mölndal i hopp om hjälp! (Att tilläga är att jag provat alla former av massage - kiropraktor, naprapat, akupunktur, akupressur... U name it... Jag har käkat värktabletter och testat tigerbalsam, hästliniment, voltarengel, kyl/värme spray... Som sagt - listan kan göras lång)... Väl nere på akuten blev det ett kort möte med kvinnan i receptionen som rekommenderade att jag skulle ta mig till en akut vårdcentral för en utredning, då dom inte gör det på akuten tydligen... Sagt och gjort så åkte jag till vårdcentralen när den öppna. Efter att ha fått sitta och vänta i 1,5 timma att få komma in till receptionen så blev detta möte lika kort - detta är tydligen inte tillräckligt akut och jag blev ombedd att gå till vårdcentralen på en vardag!
VA I HELVETE? Hur långt ska de behöva gå innan det blir akut... Trots att det värker konstant och jag måste ta hjälp av armbågarna om jag skall vända mig om i sängen...att jag måste stödja mig emot väggen för att kunna ta på mig skorna?! Att jag måste jobba i snigelfart för att det gör så ont - men ändå är det inte akut? Fuck svensk sjukvård!!!!!!!!!